Dit jaar hebben we een beetje pech met de Mango's.
We hebben twee soorten, de vruchten van de kleine boom waren goed en zijn eerder rijp dus allang op.
Maar de meeste vruchten van de grote boom, voor mijn huis, zitten voor beestjes.
De vruchten vallen met regelmaat uit de boom en als ze de grond raken spatten ze uitéén tot moes.
Niet alleen een vieze bedoening, maar ook gevaarlijk, goed uitkijken dat je er niet over uitglijdt, een bananenschil is er stroef bij.
Laatst ging ik bijna onderuit, elke dag de drap opruimen is dus noodzaak.
De vruchten heel hoog uit de boom zijn gelukkig goed, die kunnen we wél eten.
Vandaag dus maar een toepasselijk receptje voor de liefhebber.
Mangomousse.
Wat heb je nodig? 2 rijpe mango's, 1 eiwit, 4 eetlepels slagroom, 2 eetlepels witte port, 2 eetlepels witte basterdsuiker.
Hoe maak je het? Halveer de mango's en snijd de pitten eruit. Schep het vruchtvlees uit de schillen en pureer het met roerzeef of staafmixer. Klop in een kom het eiwit stijf, klop in een andere kom de slagroom stijf. Vermeng in een kom de mangopuree met de port en de suiker.
Schep er voorzichtig eerst de slagroom en daarna het eischuim door, en klaar is het toetje.
Eet smakelijk!
Fo waati koteng,
groet van Isatou
2 opmerkingen:
regelmatig mislukt mijn krabbel en dan weet ik niet wat ik fout doet liefs jopie
Nou Jopie, volgens mij gaat het altijd goed hoor, ik zie je regelmatig verschijnen.
Misschien als Frank bij je komt, weet hij je raad te geven.
Bedankt dat je zo meeleest hoor.
Dikke kus, isatou
Een reactie posten