Ik kon deze vrucht in eerste instantie niet goed thuisbrengen maar na enig speurwerk in internet blijkt het om een avocado te gaan, er zijn ongeveer 400! soorten.
De afrikanen eten deze vrucht met mayonaise, wat peper en zout en wat Jumbo-bouillonpoeder soms nog vermengd met lunchworst (de kipvariant! want varkensvlees eet men niet).
Ik stond er wat huiverig tegenover maar toen ik het proefde deed het me sterk denken aan Guacamole, die heerlijke avocadodip, wat ik in Mexicaanse restaurant zeer waardeer.
Het recept maar eens opgezocht http://www.tantethea.net/recepten/sausdres/guacamole.htm ik ben blij dat we hier bijna alle ingrediƫnten makkelijk kunnen krijgen zodat ik de volgende keer eens de keukenprinses ga uithangen, dan nog een bonenschoteltje en wat sla er bij en dan..... Smullen op z'n Mexicaans!
Fo waati koteng,
Groet van Isatou
Geen opmerkingen:
Een reactie posten