Tijdens de terugreis waren de meegegeven tomaten nogal in de verdrukking geraakt. Ousman overhandigde mij een plastic zak met tomatenpuree. Er moest dus meteen aktie worden ondernomen.............. vandaar een zelfgecomponeerde baddibousesoep.
In olijfolie wat uitjes fruiten, daarover flink wat uitgeperste knoflook meestoven en wat versgemalen zwarte peper. Dan wat bouillon erbij. Zelf ben ik niet zo dol op de eeuwige Jumbo, gelukkig kan ik op de markt ook rundvleesblokjes kopen.
Ondertussen in een andere pan de Tomaten(puree) gekookt en daarna door de zeef. Deze tomatensaus door de soep geroerd. Om een wat dikkere soep te krijgen een paar handjes macaroni erbij en nog een kwartiertje laten pruttelen.
Serveren met wat fijngeknipte basilicum en een Tapalappa (of stokbrood) erbij.
Eet smakelijk,
Fo waati koteng,
Groet van Isatou
Geen opmerkingen:
Een reactie posten