vrijdag 9 januari 2009

Lekkere grote korrels


In Baddibou verbouwd men ook rijst voor eigen gebruik. Het is een lekkere soort, een grote korrel. Maar om dat uiteindelijk op je bord te krijgen gaat er veel werk aan vooraf.

Als de rijst geoogst is wordt het eerst "zongedroogd".
Elke morgen wordt er een grote hoeveelheid gestampt in de grote vijzel. Daarna gezeeft en de wind helpt een handje mee om het "kaf"er uit te blazen.


's Morgens eet men rijstepap, en in het Pinda-seizoen wordt daar fijngemalen groundnuts aan toegevoegd en wat suiker erin gedaan. Heerlijke pap, ik heb me volgegeten aan deze "Muno".

's Avonds wordt rijst met een sausje en wat vis gegeten, brood eet men als bijgerecht. Al met al bewerkelijke maar goede voeding. Wél elke dag vrijwel hetzelfde, maar elke dag eet men met smaak. Men is dankbaar dat er elke dag voldoende te eten is......


Fo waati koteng,
Groet van Isatou

Geen opmerkingen: