Veel mensen koken op hout. Drie grote stenen als "treef", daarop de kookpan. Onder de pan wordt een vuurtje gestookt. Hier ziet u de plaatselijke "Firewood-boer". Eén bundel kost om en nabij de 15 eurocent. Elke dag is er een nieuwe bundel nodig, het is dus een tamelijk grote kostenpost, zo'n 15 euro per maand.
Er zijn ook gastankjes te koop, daar kook ik zelf op, maar de familie's zijn groot er wordt dus in grote hoeveelheden gekookt, de pannen passen eenvoudigweg niet op het treefje.
Het voordeel van op hout koken is wel dat je in de openlucht kan koken, waar je maar wil.
Langs de kant van de weg zie je regelmatig vrouwen allerlei voedsel bereiden.Zo rond een uur of zes 's avonds kan je heel gemakkelijk allerlei lekkers kopen. Een soort snackbar zeg maar. In plaats van een kaassouflé of kroket een gebakken "Bonga" of een bonenschoteltje. Soms heb ik geen zin in kokkerellen, dan maak ik gebruik van deze service.
Fo waati koteng,
Groet van Isatou
Geen opmerkingen:
Een reactie posten