vrijdag 9 april 2010

Djenneba´s kookhoek. 4




De gerechten op de foto´s zijn "Benachin" en "Shew".
Er tussen in zijn een aantal variaties denkbaar, met meer of minder groenten, of een andere vissoort.


Tja en hoe kookt Djenneba haar gerechten?


De Uien en peper worden in de vijzel fijngestampt.
Dan bakt ze eerst de vis in de hete olie, vervolgens wordt de vis er uit genomen en gaat het Uienprutje én de groente erin.
Na wat bakken voegt ze water toe en moet de mix een half uurtje pruttelen.
Dan mag de vis daar weer bij en wordt het geheel ingekookt.
Denk niet dat ze de "Jumbo" vergeet, daar wordt het gerecht alleen maar lekkerder door.


Als de "saus" klaar is wordt de rijst gekookt. De schaal wordt gevuld met rijst en daarna wordt de saus eroverheen gedrapeerd. Behalve in het geval van "Benachin", dan wordt de rijst meegekookt in de saus wat een extra aandachtig werkje is.
Zo brengt zij dagelijks een aantal uurtjes door om de maaltijd te serveren.


Fo waati koteng,
Groet van Isatou

Geen opmerkingen: