De bananen kunnen nog niet geoogst worden maar de Papaya wel!
Voor het eerst dit jaar is het gelukt een paar rijpe vruchten te plukken. Ousman had er een ladder bij nodig en flink wat spierkracht om het begeerde fruit te pakken te krijgen.
Zélf moet ik nog steeds wennen aan de smaak en loop er niet echt warm voor, dus maar weer eens op zoek gegaan naar een recept in het world wide web. Ziedaar! ://mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/groentegerechten/papaya-salade-3927.html Een aanlokkelijke salade! Alles wat gemixt moet worden is aanwezig tot en met de kouseband toe.
Het zakje zaad voor deze lange spercieboon is in huis, moet alleen nog even worden opgekweetkt....
Eet smakelijk maar weer!
Fo waati koteng,
Groet van Isatou
1 opmerking:
Garnalen papaya salade
200 GRAM GEMENGDE SLA
1/2 GROENE PAPAYA, schoongemaakt en in reepjes gesneden
400 GRAM GROTE GARNALEN, gepeld
1 PAPRIKA, in reepjes gesneden
1 RODE PEPER, fijngehakt
2 EETLEPELS CITROENSAP
2 EETLEPELS VISSAUS
1 EELEPEL SUIKER
STUKJE GEMBERWORTEL, geraspt
50 GRAM AMANDELEN OF ANDERE NOTEN, fijn gehakt.
Meng de sla met de papaya en de paprika en doe dit in een slakom. Roerbak de garnalen drie minuten en laat ze afkoelen. Leg ze op de sla (houd een paar achter voor garnering). Meng, voor de dressing, citroensap met vissaus, suiker, gemberwortel en chilipeper en giet dit over de sla. Strooi de gehakte noten erover en garneer met een paar garnalen.
Papaya Chutney
Nodig: 150 gr papayablokjes, 1,2 dl witte azijn, 180 gr suiker, 240 gr ui , 2 eetlepels fijngemaakte geconfijte gember, 120 gr gele rozijnen, ½ theelepel fijngemaakte knoflook, ½ tot 1 theelepel rode peper (afhankelijk of u een hete of niet hete chutney wilt maken) 3 kaneelstokjes.
Doe alle ingrediënten in een pan en breng het langzaam aan de kook. Laat het doorkoken totdat de papaya zacht geworden is. Laat het geheel langzaam doorkoken totdat het mengsel dik geworden is. Roer af en toe door de saus. Doe het mengsel in schone afsluitbare potje, laat ze afkoelen en zet ze op een koele plaats.
Beetje aanpassen en het moet lukken.
Papaya Sinasappelshake
Ingredienten:
2 rijpe papaja
1 limoen
2 eetlepels honing
4 deciliter sinaasappelsap
Halveer de papaja’s, schep de zaadjes er uit. Schep het vruchtvlees uit de schil in een kom. Voeg limoensap, honing en een flinke scheut sinaasappelsap toe en pureer het mengsel met de staafmixer. Roer de rest van het sinaasappelsap erbij en klopt het met de staafmixer schuimig.
Vervang de staafmixer door je handjes en hoppa, lijkt me erg lekker.
tot shake's
Andrea
Een reactie posten